Fikk napp hos favorittartisten

 

 

Fredag kommer Bob Walkenhorst fra The Rainmakers til MC-klubben på Fannrem

 

Publisert: 11.03.2010 kl. 08:05
Endret: 11.03.2010 kl. 08:07

 

 

Facebook kan brukes til mer enn vås. Olav Berg fra Orkdal brukte nettsamfunnet til å få favorittartisten til hjembygda. Etter at The Rainmakers-vokalist Bob Walkenhorst i tospann med Jeff Porter har spilt på Credo i Trondheim i kveld, tar duoen turen utover til Orkanger. Til det som er det desidert minste stoppestedet på vårens turné.

 

–At de har gjort plass til lille Orkdal på turneen som ellers besøker de største byene i Norge, er kjempestas, sier Olav Berg, mannen bak Facebook-gruppa «Få Rainmakers tilbake».

 

Han klarte ikke det. Bandet ble oppløst i 1997. Men da Walkenhorsts turnémanager fikk nyss i Bergs nettaksjon, ble det fart på drømmen om å få oppleve sin store helt like ved kjøkkenvinduet. Olav Berg arrangerer til vanlig Oktoberrock på Orkanger, og etter hvert var konserten i boks.

 

–De så vel for seg at dette var seriøst ment, siden jeg har erfaring. Vi fikk tilbud om 12. mars og brukte ikke lang tid på å bli enige.

Olav Berg har vært blodfan siden 80-tallet.

 

–Jeg så The Rainmakers i Samfundet i 1986. Da var jeg 18 år. Det kokte i en fullsatt storsal. Den konserten sitter i kroppen ennå. Siden fulgte jeg bandet på de fleste konsertene i Norge, og ble lei meg da de ble oppløst. For meg er dette kjempestort, sier han.

Som om ikke det er nok. Bob Walkenhorst har bedt om et trommesett på scenen i morgen kveld. Hva er da mer naturlig enn å tilby ham sitt eget?

 

–At Bob Walkenhorst skal sitte og spille på mine trommer i Orkdal, det hadde jeg aldri drømt om, sier Olav Berg.

 

Konserten ble raskt utsolgt, men etter stor pågang er begivenheten flyttet til 2. etasje, og arrangørene melder om billettsalg igjen.

 

The Rainmakers-vokalist Bob Walkenhorst med Jeff Porter spiller på Credo i kveld kl. 20.00 og i Orkdal MC-klubb fredag kl. 20.00. Tore Andre Helgemo er support i Orkdal.